“Leaving Neverland” – publika u šoku nakon premijere dokumentarca o Majklu Džeksonu – bumradio018.rs

bumradio018.rs

From the blog

“Leaving Neverland” – publika u šoku nakon premijere dokumentarca o Majklu Džeksonu

Nakon premijere četvorosatnog dokumentarnog filma o kralju popa Majklu Džeksonu “Leaving Neverland”, na festivalu Sundance, publika je ostala u šoku, a organizatori su angažovali i psihologe, koji su u pauzi između dva dela filma imali zadatak da smiruju gledaoce.

Ovaj film fokusira se na dva muškarca koji su tvrdili da ih je Majkl Džekson zlostavljao kao decu, a dobar deo filma obiluje “grafičkim” opisima seksualnih činova koji uključuju maloletne učesnike.

Nakon što čujete najsitnije detalje događaja, koji su se navodno dešavali u raznim hotelima, kućama i na ranču Neverland, teško je ne osetiti određeni stres, kažu kritičari. Tokom 10-minutnog prekida, članovi publike izgledali su pomalo ošamućeni. Do kraja projekcije, publika je izgledala potpuno šokirana.

Tada dečaci od 7, odnosno 10 godina, danas su odrasli ljudi, iskreno su govorili o svojoj zaljubljenosti u kralja popa, i opčinjenošću njegovom pojavom, koja je navodno kasnije dovela do niza “neverovatnih” situacija, počev od toga da su dečaci dobijali skupocene poklone od pevača, do putovanja za celu porodicu, i na kraju višemesečnih boravaka na ranču i niza seksualnih radnji.

Druga polovina dokumentarca počinje sa slučajem protiv Džeksona iz 1993. godine, 13-godišnjeg Džordana Čendlera, koji je tvrdio da ga je pevač zlostavljao dok je boravio na ranču, i zašto su se i Safechuck, Robson i njihove porodice osećali primoranim da svedoče u njegovo ime. Dok su dalje optužbe izazvale krivični postupak, Safechuck je majci rekao da Jackson nije bio dobar čovjek i tražio da se suzdrže od pomoći odbrani .

Kao zaključak, film pokazuje kako seksualno zlostavljanje ostavlja psihološke ožiljke, kako slava može biti dovoljno zavodljiva da iskrivi moralne kompase (posebno u pogledu roditelja) i koliko stvari mogu biti komplikovane kada volite nekoga ko vas može povrediti. U isto vreme ovo je takođe portret čoveka koji je mnogim ljudima bio mnogo toga i kako se ta slika ne može uskladiti sa onim što neki ljudi žele da veruju.

Mandatory Credit: Photo by Danny Moloshok/Invision/AP/REX/Shutterstock (10073311e) Catherine Van Tighem, Brenda Jenkyns. Brenda Jenkyns, left, and Catherine Van Tighem who drove from Calgary, Canada stand with signs outside of the premiere of the “Leaving Neverland” Michael Jackson documentary film at the Egyptian Theatre on Main Street during the 2019 Sundance Film Festival, in Park City, Utah 2018 Sundance Film Festival – “Leaving Neverland” Premiere, Park City, USA – 25 Jan 2019

Oštre rekacije menadžmenta pokojnog pevača!

Samo nekoliko sati nakon premijere, oglasio se pr tim pokojnog pevača:

“Ovo nije dokumentarni film, ovo je klasično ubistvo, koje su tabloidi počinili i za vreme Majklovog života, a čine ga i sada kada je mrtav”.

U saopštenju se dalje navodi, da svedoci u filmu nisu pružili nikakve nezavisne dokaze u prilog tvrdnjama, i da je ceo film zapravo baziran na rečima “priznatih lažova”, kako su ih nazvali.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Budimo u dnevnom kontaktu, na mreži svih mreža