Nakon 7 godina pauze Jamiroquai objavili novi album “Automation“! – bumradio018.rs

bumradio018.rs

From the blog

Nakon 7 godina pauze Jamiroquai objavili novi album “Automation“!

Britanski bend Jamiroquai  objavio je osmi studijski album “Automation”, prvi nakon sedmogodišnje pauze, ali i album kojim bend obeležava 25 godina postojanja.

 

Davne 1992. godine na scenu je stupio jedan novi bend, bend koji se izdvajao svojim funky jazz zvukom i specifičnim stajlingom. Iako su mnogi mislili, a poneki i dalje misle da je u pitanju pevač, iza imena Jamiroquai se zapravo krije bend koji čini devetorica sjajnih muzičara. U toku svoje duge karijere su izdali 30 singlova, snimili pesmu za film “Godzilla”, obišli ceo svet u okviru svojih 10 turneja, upisali se u Ginisovu knjigu rekorda, a još uvek znaju da nas iznenade i oduševe svojim novim izdanjima.

Njihov novi album je  izašao pre 3 dana, a mnogi kritičari ga već zovu najboljim Jamiroquai albumom do sada. “Automation” je, po rečima pevača benda Jay Kay-a, kompletan album, celina na kojoj nijedna pesma ne služi kako bi se samo popunio prostor na izdanju. Ovim albumom su hteli da naprave celinu koja će ostvariti balans između onoga što članovi benda vole sa onim zbog čega ih njihovi fanovi prate i vole već više od dve decenije. Inspiraciju za album su našli u činjenici da je primena “veštačke inteligencije” u porastu i da ljudi počinju da zaboravljaju da uživaju u jednostavnim stvarima i u iskrenim međuljudskim odnosima. Na albumu se primećuje mešavina disko, pop i elektro funk zvuka, odlične mešavine zbog koje i volimo Jamiroquai sve ove godine, ali i malo drugačiji pristup modernom elektronskom zvuku. Sve pesme su napisane i producirane od strane pevača Jay Kay-a i klavijaturiste Matt-a Johnson-a.

Na dan objave albuma, bend je održao mini koncert u Londonu, a već krajem maja će krenuti na “Automation” turneju u okviru koje će održati preko 30 nastupa i između ostalih posetiti Dansku, Italiju, Francusku i Grčku. Ono što se sa sigurnošću može reći je da Jamiroquai i nakon 25 godina znaju da naprave album koji će se puštati iznova i iznova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Budimo u dnevnom kontaktu, na mreži svih mreža