Panoramski autobus stigao u Niš – od 15. jula kreću vožnje – bumradio018.rs

bumradio018.rs

From the blog

Panoramski autobus stigao u Niš – od 15. jula kreću vožnje

Turisti koji dolaze u Niš a čiji se broj stalno povećava od 15.jula moći će i panoramski da razgledaju grad, ali i da posete sve najznačajnije kulturno-istorijske spomenike u gradu. Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš, dodaje da će panoramski autobus obići devet mesta u gradu koja turisti najčešće žele i da posete, a na ovaj način biće im olakšan obilazak znamenitosti za koje se interesuju. Tura traje 80 minuta, a autobus ima 78 mesta od kojih će 48 biti na galeriji.

“Mesto polaska autobus biće sa parkinga iza Narodnog pozorišta, ići će kroz grad, obići će Logor Crveni krst, Ćele kulu, Čegar, Medianu, Nišku Banju. Sve ono što je važno za turiste biće viđeno. Svakog dana biće organizovane tri vožnje”, kaže Uroš Parlić.

Jednu vožnju subvencionisaće grad Niš, a cena karte za odrasle osobe je 400 dinara, dok će besplatno moći da razgledaju grad deca do 12 godina. Turiste će sa najznačajnijim podacima o lokalitetima koji se obilaze upoznavati audio vodič za sada na srpskom i engleskom jeziku, ali će uskori to činiti na sedam jezika.

Statistički podaci u potpunosti pravdaju nabavku ovakvog autobusa, jer se iz meseca u mesec povećava broj posetilaca, naročito stranaca. U evropskim i gradovima širom sveta ovakav vid turističke ponude ima dugu tradiciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Budimo u dnevnom kontaktu, na mreži svih mreža