“Poslednji Srbin u Hrvatskoj” – Provokativna komedija sa Festa premijerno u Nišu !!! – bumradio018.rs

bumradio018.rs

From the blog

“Poslednji Srbin u Hrvatskoj” – Provokativna komedija sa Festa premijerno u Nišu !!!

izvor: novosti

Komedija “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” Predraga Ličine, o futurističkom suživotu Hrvata, Srba i zombija, stiže uskoro i u bioskope širom regiona. Radnja filma događa se u budućnosti, sedam godina posle bankrota hrvatske države, mada se ne pominje kada je to bilo. Mala grupa bogatih je još bogatija, a siromašni su još siromašniji. I dok se oni bave klasnim razlikama, na svetskom nivou je još veća borba – voda je dragocenija od nafte. Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju da zarate, osvoje, unište, pa čak ni da ubace virus. Ali zaražena voda Hrvate pretvara u zombije, i ispostaviće se da su na njihove ujede imuni jedino lokalni Srbi… 

Film je, još od trenutka kada je “pala” prva klapa, izazvao užarene medijske polemike u hrvatskoj javnosti, iako ova komedija, kako je objasnio Ličina, nema nacionalne provokacije. 

“Pre tri godine, kada sam započeo snimanje, među hrvatskim nacionalistima krenula je priča da je ovo antihrvatski film o razaranju Knina tokom ‘Oluje’ i da su u središtu priče dva mlada geja, Hrvat i Srbin, koji pokušavaju da pobegnu iz grada. Zato mislim da će ‘Poslednji Srbin u Hrvatskoj’ svim nacionalistima biti veoma zanimljiv, jedina je šteta što većina njih ne gleda filmove, nego samo na osnovu naslova izmisle svoju priču”, izjavio je reditelj, inače poznat po filmskim kritikama, TV serijalima i spotovima, a kome je ovo prvi igrani film u karijeri. Potpisuje ga i kao scenarista. 

Glavne junake igraju Bojan Navojec, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Sergej Trifunović i Rene Bitorajac, a epizodni likovi su Slovenci i Bosanci, nemački doktor, italijanska aktivistkinja i američki general. 

Film se premijerno prikazuje 02.03.2019 u 20:30h u niškom Cineplexx-u, na specijalnoj projekciji sa glumačkom ekipom.Nakon toga biće na redovnom repertoaru Cineplexx-a.

zvanični trejler filma

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Budimo u dnevnom kontaktu, na mreži svih mreža